Activiteiten


De verschillende BSO-vestigingen van Kinderopvang Baarn werken veel samen EN wij hebben vakkrachten in dienst. Daardoor kunnen wij een groot​aantal gevarieerde activiteiten bieden. Van theater tot circus, van techniek, kunst en cultuur tot sport, alles is mogelijkbij onze vestigingen voor buitenschoolse opvang.


Bewegen is belangrijk voor kinderen. Kinderopvang Baarn blinkt uit in sport. Wij bieden kinderen de mogelijkheid om kennis te maken met een grote hoeveelheid sporten, ook met sporten die niet direct voor de hand liggen. Uw kind kan kiezen voor workshops op het gebied van rugby en golf, maar ook de “ gewone” sporten, zoals voetbal, tennis, atletiek en schaatsen komen aan bod. De sportworkshops worden gedurende een aantal weken achter elkaar gegeven. Op die manier kan uw kind echt kennismaken met een sport en zien of het iets voor hem of haar is.

Ook theater staat bij ons hoog in het vaandel. Kinderen hebben de mogelijkheid om te leren buikdansen, bewegen op muziek en dans. Ze leren van een vakkracht wat het inhoudt om met circus bezig te zijn: jongleren en clownerie. Alles doen ze zelf: tot het maken van de decors aan toe. Dit gebeurt onder leiding van één van onze kunstenaars. Regelmatig hebben wij theaterprojecten en het kan voorkomen dat het tot een echte uitvoering bij theater de Speeldoos in Baarn komt, voor een uitverkochte zaal en voor de camera’s van Eemland RTV!

Op het gebied van techniek hebben we zelfs samengewerkt met de Universiteit van Utrecht. In het vindplaatsproject maakten kinderen op een leuke manier kennis met techniek, maakten ze zelf de plannen, de ontwerpen en voerden ze uit wat ze bedacht hadden en konden ze met eigen ogen zien waarom het wel of juist niet werkte. Dat is nog niet alles wat we in onze ateliers aanbieden. Het maken van kunstwerken, knutselen, verven, zagen, timmeren: de kinderen vragen er om en kunnen het uitvoeren.

Tijdens de vakanties worden er leuke activiteiten voor uw kind(eren) georganiseerd. Schaatsen, djembé-workshops, het naspelen van het wereldkampioenschap voetbal, koken, kamperen bij Scouting, alles hoort tot de mogelijkheden!

Bij BSO de Uitkijck heeft uw kind ook de mogelijkheid om pianoles te volgen en de speelzaal staat tot de beschikking van de kinderen.

In de vakanties werken wij met thema’s. Aan de hand van de thema’s worden activiteiten bedacht, zoals maskers maken, polonaise lopen, verkleden, carnavalsmuziek bij het thema carnaval.