Wandelen voor water

Vrijdag 20 maart 2015 hebben de kinderen van groep 7 en 8 meegedaan aan 'Wandelen voor water'. Voorafgaand aan het wandelen hebben ze in hun familie- en kennissenkring sponsoren gezocht. Op de dag zelf hebben ze, samen met leerlingen van andere scholen uit Baarn, een traject gewandeld van 6 km. Tijdens de wandeling hadden ze een rugzak met 6 liter water op hun rug. Dit om te ervaren hoe het is, om met deze 'vracht' deze afstand af te leggen. Iets wat kinderen in Ethiopië dagelijks moeten doen om aan (drink)water te komen.

Het geld , dat met deze actie is opgehaald, zal besteed worden aan het bouwen van een zanddam in de buurt van een Primary School in een klein dorpje in Ethiopië, Alduba village. Wanneer de zanddam gerealiseerd is, is vers water op veel kortere afstand beschikbaar en kunnen de kinderen meer tijd doorbrengen op school. In een tweede fase van het project zal de watervoorziening op de school zelf verbeterd worden. Meer info over het project vind u hier (in het Engels).

Uiteindelijk is het door de scholen in Baarn en omgeving in totaal bijna 20.000 euro opgehaald. Een resultaat waar we met z'n allen erg trots op kunnen zijn!

Alle kinderen van de Uitkijck hebben de tocht uitgelopen. SUPER! De stemming zat er over het algemeen goed in. Voor sommigen was het gewicht op de rug in combinatie met het aantal af te leggen kilometers wel pittig. Geweldig om te zien, dat anderen dan aanboden om voor korte of langere tijd de rugtas even over te nemen. Zo hebben we er met elkaar voor gezorgd dat de gehele wandeling voor iedereen vol te houden was en de sfeer goed bleef. Voor alle leerlingen dan ook een groot compliment: Petje af!!! Dat hebben jullie super gedaan.

Hieronder een aantal foto's, gemaakt door Natasja (moeder Iman, die heeft meegelopen), juf Connie en de leerlingen .